Suport clienți

Filtrare dupa

Marca

Marca

Bare de forță

Bare de forță

Sunt 9 produse.

Filtre active

  • -8 lei
  • -13 lei
  • -39 lei
  • -44 lei

Bare de forță

 

Barele de forță sunt niște dispozitive necesare oricărui șofer responsabil. Ele sunt un tip de scule de mână care se pot utiliza facil, fără experiență anterioară, și se pot păstra în interiorul portbagajului pentru o pregătire optimă pentru situații de urgență.

 

Din ce sunt fabricate barele de forță?

 

Pentru o rezistență sporită la uzură, barele de forță sunt fabricate din oțel și finisate cu crom, argintiu sau negru, lustruit. Despre oțel se știe faptul că el este cel mai important element atât în ceea ce privește construcțiile de dimensiuni mari cât și sculele auto profesionale. Din punct de vedere chimic, oțelul este un amestec de fier și carbon, două substanțe aparent incompatibile care împreună compun un material de o rezistență deosebită.

 

În comparație cu alte metale, fierul în stare pură este un material moale care nu rezistă la un impact puternic. De aceea, pentru fortificarea sa, este necesară amestecarea cu alte substanțe precum carbonul, un element deosebit din tabelul periodic. Diamantele și cenușa de exemplu sunt forme ale acestui element. Carbonul, atunci când se amestecă o cantitate optimă de fier topit, ajută la obținerea oțelului, o substanță complet diferită de fier și cu proprietăți mult superioare metalelor obișnuite.

 

Cromul pe de altă parte, se folosește pentru finisarea barelor de forță și a altor scule mecanice, atât pentru a crește rezistența acestora la temperaturi foarte ridicate, cât și pentru a le feri de formarea ruginei.

 

Din ce este alcătuită o bară de forță?

 

Barele de forță, așa cum le spune și numele, sunt un tip de chei cu un mâner foarte lung, dotate la un capăt cu un cauciuc care să faciliteze apucarea, permițând astfel exercitarea forței aplicate la un capăt, și la capătul opus. Există bare de forță reglabile, care se pot lungi sau scurta în funcție de spațiul de lucru, dar și bare de forță fixe, fabricate în acest mod pentru a li se asigura un plus de rezistență. Barele de forță sunt prevăzute și cu articulații care se depreciază în timp, motiv pentru care ne rezervăm dreptul de a le trata ca și consumabile.

 

Ca aspect, majoritatea barelor de forță arată ca o țeavă lungă din oțel, prevăzută cu o cheie la unul din capete. Dar există și bare de forță cu prindere la jumătate care pot fi apucate cu ambele mâini, poziționând o palmă la un capăt și pe cealaltă la capătul opus.

 

Care sunt dimensiunile standard ale barelor de forță?

 

Barele de forță pot avea diferite lungimi. Cele mai scurte din ele pot fi de doar 450 mm, iar cele lungi de 1000 mm. De asemenea, ele diferă și în funcție de dimensiunile pătratului lor de acționare. Astfel, există bare de forță cu un pătrat de acționare de ½ inchi și bare de forță cu un pătrat de acționare de ¾ inchi.

 

În ceea ce privește prețul, barele de forță costă între câteva zeci și câteva sute de lei. Dar mai important decât costul lor, este calitatea. Astfel dacă ești în căutarea unor bare de forță profesionale, trebuie să știi că pe website-ul eqp.ro punem la dispoziția mecanicilor amatori și profesioniști o gamă variată de unelte.